Četiri magična trika za vrhunski wellness doživljaj kod kuće

Četiri magična trika za vrhunski wellness doživljaj kod kuće

Ponekad je za potpuni wellness doživljaj potrebno tek nekoliko jednostavnih trikova i nešto vremena. Home-made tretmani za njegu kože, noktiju, lica i tijela ne samo da su isplativi, nego i predstavljaju savršenu priliku za učenje i isprobavanje novih stvari. Ujedno imaju ljekovita svojstva koja mogu pomoći u rješavanju raznih problema kože, poput akni, suhe i ispucale kože ili strija.

Kupovina gotovih proizvoda za njegu tijela može biti skupa, dok su kućni pripravci za njegu tijela pristupačni i relativno lako dostupni. Sve potrebno za izradu ovih pripravaka, većinom se nalaze negdje u kuhinji. Izrada kućnih pripravaka za njegu tijela također može biti vrlo zabavno iskustvo koje će ti usput pružiti priliku da naučiš nešto novo i istražiš vlastitu kreativnost.

Zaštiti ruke

Ponekad se hranjivi sastojci za kojima žudi tvoja koža skrivaju u hladnjaku, košari voća ili u kuhinjskim ormarićima. Pa zašto ne isprobati odličnu kremu od samo tri sastojka – kokosovog ulja, tekućeg vitamina i nekoliko kapi eteričnog ulja koji će tvoju kožu hidratizirati i učiniti mekanom i podatnom.

Sve što ti treba od sastojaka je 250 ml kokosovog ulja, 1 žličica tekućeg vitamina E koji usporava starenje te par kapljica eteričnog ulja lavande čije su blagodati raznolike. Sve sastojke stavi u posudicu i dobro promiješaj da smjesa bude skroz glatka, prebaci ih u staklenku i potom čuvaj na hladnom i tamnom mjestu, najbolje u hladnjaku.

Ujutro i navečer nanesi na čistu kožu ovu finu kremu iz kućne radinosti koja će brzo i učinkovito osvježiti tvoju kožu i povratiti joj elastičnost, te se zadivi odličnim rezultatima.

Stavi fokus na lice

Svi znamo kako su drogerije prepune različitih maski za lice – onih koje se ljušte ili pak dolaze u kremi, gelu ili u obliku navlaženih maramica. Srećom, maske vrlo lako možeš napraviti i u kućnoj radinosti. 

Jednostavna priprema traži da žličicu meda pomiješaš sa žličicom cimeta i žličicom muškatnog oraščića te pola žličice limuna. Dobro promiješaj sve sastojke te ih nanesi na problematične dijelove lica pri čemu izbjegavaj područje oko očiju. Nakon 25 minuta maska odradi svoje i jednostavno ju ukloniš s toplom vodom. Ako ti ostane, masku možeš čuvati u frižideru do 3 dana i ponovno aplicirati za odlične rezultate!

Vrati sjaj noktima

Ruke, a posebice nokti, mnogo govore o nama: koliko se brinemo o sebi, koliko odvajamo vremena za svoje potrebe, jesmo li odgovorni prema sebi i drugima… To je naše “drugo lice”. Budući da s rukama obavimo dnevno na stotine sitnih aktivnosti, nokti su prvi na udaru i neminovno izgube sjaj, oštete se i nastradaju, što dovodi do njihovog krhanja te lakšeg lomljenja.

Najefikasniji način da se nokti ojačaju jest desetominutni tretman s morskom solju. Za ovaj tretman koji ti pruža dubinsko jačanje noktiju, potrebno ti je 200 ml tople vode, 2 žlice morske soli, kriška limuna i nekoliko kapi maslinovog ulja. Rastopi sol u posudi te spusti vrhove prstiju u kupku na otprilike 10 minuta. Nakon toga, istrljaj nokte kriškom limuna i ostavi ih tako 5 minuta.

Po želji možeš napraviti i masku za ruke i nokte. U zdjelici pomiješaj 2 žlice jogurta, 1 žlicu meda i 1 žlicu limunovog soka. Nanesi smjesu na ruke i nokte te ostavi da djeluje 15 minuta, a zatim isperi te iskusi vrhunski wellness doživljaj kod kuće.

Spa u vlastitom domu

Priušti si malo spa atmosfere u vlastitoj kupaonici uz pomoć esencijalnog ulja iz kućne radinosti koje će pružiti dobar štimung i osigurati trenutke opuštanja.

Napravi vlastito eterično ulje naranče od oguljene kore 1-5 zrelih naranči, 50 ml vode i 100 ml čiste, neutralne votke. Koru samelji u mlincu za kavu ili blenderu i prebaci u steriliziranu staklenku. Potom dodaj votku i vodu u omjeru 2:1 dok se ne napuni cijela staklenka. Zatvori staklenku hermetičkim poklopcem i dobro protresi kako bi se kora potpuno natopila. Ostavi staklenku da odstoji najmanje tjedan dana na tamnom i hladnom mjestu. Svaki dan ju dobro protresi i nakon otprilike tjedan dana procijedi dobiveni ekstrakt kroz gustu cjediljku. I to je to!

Prirodna eterična ulja mogu se koristiti u mirisnim kupkama i najčešće se primjenjuju za ublažavanje stresa.

U žurbi si?

Kućni pripravci za njegu kože, noktiju, lica i tijela, odličan su izbor za one koji žele isprobati nešto novo i drugačije, ali dolaze sa svojim minusima. Greške u koracima su moguće, pogotovo u početku, spravljanje oduzima vrijeme i traži koncentraciju, pripravak se ponekad ne može odmah koristiti jer mora prvo odstajati nekoliko dana, a da ne spominjemo nered koji može nastati u kuhinji.

Zato, ako si u žurbi i želiš opcije i nadaš se da ćeš moći sve pronaći na jednom mjestu, izrazi svojim bližnjima želju za našom neponovljivom SuperCard poklon karticu!

Naime, sve ove naše šarolike prijedloge za genijalno wellness iskustvo kod kuće mogu se vrlo lako ostvariti uz našu SuperCard poklon karticu. Ti najbolje poznaješ svoju kožu zato naglasi da je SuperCard najbolji izbor poklona za tebe, upravo radi velikog izbora kozmetičkih mogućnosti. Matičnjakovi proizvodi su tako potpuno prirodni paketi izvornih, aktivnih i hranjivih nutrijenata iz sjemenki i biljaka, Superskin u ponudi ima inovativne i visokokvalitetne te prije svega učinkovite proizvode za njegu kože s nevjerojatnim omjerom cijene i kvalitete, a Malinca (koja je istovremeno i portal s receptima i savjetima za zdrav život) ima više od 250 različitih prehrambenih i kozmetičkih proizvoda koji oduševljavaju. Ove i mnoge druge partnere zdravog života, možeš pronaći u ovoj fantastičnoj poklon kartici uz koju svi problemi oko traženja idealnog poklona, jednostavno nestaju. Isplaniraj, iznenadi i pokloni izvrsnost njegu zahvaljujući genijalnoj SuperCard poklon kartici koja uvijek nudi više!