Riješi se celulita već danas uz ove genijalne trikove

Riješi se celulita već danas uz ove genijalne trikove

Iako o celulitu ne volimo baš puno razmišljati, on je nažalost sveprisutan problem. Upravo zato, danas ćemo podijeliti s tobom neke trikove koji će ti pomoći da se otarasiš tog dosadnog tereta. Jer celulit je nešto što pogađa mnoge žene diljem svijeta, i može biti vrlo frustrirajuće kad se ne možeš riješiti te neugodne "narančine kore" koja ti smeta.

Celulit karakteriziraju potkožne, masne naslage koje se ponekad javljaju već u pubertetu i grbava, naborana koža koja ružno izgleda i najčešće nastaje na bokovima, stražnjici i bedrima. Glavni uzroci celulita su hormonalne promjene, neaktivnost, nezdrava prehrana koja uključuje hranu bogatu šećerom i masnoćom, pušenje, sveprisutni stres i naravno - starenje. Rezultat toga je da se vlaknasto tkivo s vremenom ukruti, koža postaje opuštenija i gubi tonus zbog čega je, posljedično, celulit sve izraženiji.

Ako tome dodamo da nam stižu topliji dani koji znače odjeću koja otkriva više, a neodoljivi zov plaže i kupaćih kostima je također iza ugla, situacija zahtjeva da što prije krenemo s rješavanjem ovog pitanja. Ali nemojmo očajavati jer postoje stvari koje možemo učiniti kako bi se smanjila vidljivost celulita i kako bi se osjećali puno lagodnije u svojoj koži.

Kako bi bili potpuni spremni za samouvjerenu šetnju plažom u kupaćem kostimu, donosimo ti nekoliko jednostavnih trikova i tretmana kako ublažiti ili čak ukloniti vidljivost celulita.

Fit tijelo nadohvat ruke

Jedan od takvih tretmana je kavitacija praćena presoterapijom. Kavitacija brzo, sigurno i učinkovito oblikuje tijelo razbijanjem masnih naslaga i celulita, metodom nisko frekventnih ultrazvučnih valova. Ovi valovi točno određene frekvencije, djeluju na masne ćelije u potkožnom tkivo čime dolazi do smanjenja obujma i eliminiranja celulita. Vibracija ultrazvuka na točno određenoj dubini ispod površine kože učinkovito razbija masne stanice, te oslobađa masne kiseline koje su u njima nataložene.

Nakon ultrazvučne kavitacije potrebno je obaviti limfnu drenažu koja se vrši presoterapijom. Zadatak drenaže je da limfu ukloni kroz vene sve do bubrega koji će preuzeti štetne tvari i pomoći nam ih izbaciti iz organizma. Limfna drenaža odnosno presoterapija, višestruko pozitivno djeluje na organizam jer limfa prenosi hranjive tvari i kisik iz krvi do svake naše stanice.

Uz sve, preporučuje se piti dovoljno vode kako bi se poboljšala cirkulacija i potaknula eliminacija toksina iz tijela. Uravnotežena prehrana bogata vlaknima također može pomoći u borbi protiv celulita, a preporučuje se izbjegavati hranu bogatu masnoćom te čokolade, kolače i ostane fine stvari koje, nažalost, ne čine tvom tijelu dobro.

Vruće, vruće, jako vruće

Još jedan učinkovit tretman za uklanjanje celulita definitivno je sauna.

Još su stari Vikinzi znali kako vruća sauna blagotvorno djeluje na tijelo i um, a može biti vrlo učinkovita u borbi protiv celulita. Naime, kada se tijelo zagrije u sauni, krvne žile se šire, što poboljšava cirkulaciju krvi tijelom i pospješuje djelovanje limfnog sustava. Ovaj poboljšani protok krvi i limfe može pomoći ukloniti višak tekućine i nakupljenih toksina iz tijela, što je ključno za smanjenje celulita.

Donosimo ti nekoliko korisnih savjeta za najbolje iskustvo saune zbog kojeg ćeš se željeti ponovno vratiti:

  1. Pripremi svoje tijelo: Prije nego što uopće zakoračiš u saunu, dobro se istuširaj i ukloni svu šminku, losione i kremu sa svoje kože. To će pomoći u otvaranju pora i oslobađanju toksina.
  2. Pij puno vode: Kada se znojiš u sauni, gubiš jako puno tekućine. Zato je važno piti puno vode prije i poslije saune kako bi se nadoknadila izgubljena tekućina i održala hidratacija tijela.
  3. Idealno vrijeme trajanja: Preporučuje se boraviti u sauni u intervalima od najviše 15-20 minuta kako bi se izbjegla dehidracija i eventualni štetni učinci vrućine. Nakon toga, uzmi pauzu od 10-15 minuta kako bi se tijelo oporavilo prije nego se ponovno vratiš u saunu.
  4. Obavezno brisanje ručnikom: Nakon što izađeš iz saune, obriši se ručnikom kako bi se uklonio sav znoj i kako bi se eliminirali toksini s površine kože

Ako se pridržavaš ovih nekoliko jednostavnih pravila, svaki tvoj odlazak u saunu biti će predivno iskustvo.

Razvaljaj taj tvrdokorni celulit

Oklagija odnosno valjak nije dobar samo za razvaljati tijesto. Naime, tretman maderoterapije koristi drvene valjke različitih veličina i oblika kako bi se poboljšala cirkulacija i razbilo nakupljanje masnoća, a učinci su vidljivi već nakon nekoliko sesija. Drveni valjci i četke koriste se za stimulaciju kože i poticanje protoka limfe, što pomaže u uklanjanju toksina i masnih stanica iz tijela.

Iako je maderoterapija relativno nova metoda u kozmetičkoj industriji, već se pokazala kao učinkovit tretman u borbi protiv celulita. Osim što smanjuje izgled "narančine kore", maderoterapija također može pomoći u poboljšanju tonusa kože, smanjenju vidljivosti strija i poboljšanju ukupnog izgleda kože.

Kada se izvodi pravilno, maderoterapija može biti vrlo opuštajuća i ugodna. Osim toga, maderoterapija je izuzetno prilagodljiva. Naime, tretman se može prilagoditi pojedinačnim potrebama klijenta i fokusirati na specifična područja tijela koja su najviše pogođena celulitom kako bi se postigao optimalan rezultat.

Trenutak za promjenu je sada!

Konačno, važno je zapamtiti da celulit nije samo estetski problem - to je znak da tvoje tijelo ne funkcionira u potpunosti. Stoga je važno usredotočiti se na zdravu prehranu i redovitu tjelovježbu kako bi se poboljšala cirkulacija i potaknulo tijelo da se riješi toksina i viška masti.

Jer ljeto je blizu, a svi želimo imati čvrstu stražnjicu, zategnutu kožu i čvrste noge što je moguće postići uz idealan izbor zanimljivih Selectbox aktivnosti te SXP1 iskustva i sadržaja uz koje možeš pozdraviti buđenje prirode. Pritom je nebitno poklanjaš li drugoj osobi ovo predivno iznenađenje ili je napokon došao red da počastiš sebe, za baš svakog će se ponešto lijepog pronaći.

Bilo da se radi o izvrsnom tretmanu kavitacije praćenim presoterapijom, opuštajućem wellness boravku u sauni ili prokušanoj metodi maderoterapije, izbor vrhunskih anticelulitnih tretmana, doista je širok.

Zato, odvoji nekoliko trenutaka, pripremi sebe i svoje tijelo za plažu i ne dopusti da te manjak samopouzdanja ikada više spriječi istinski uživati u ljetu!