Kako osigurati ravnotežu poslovnog i privatnog života

Kako osigurati ravnotežu poslovnog i privatnog života

U posljednjih dvadesetak godina svjedočili smo značajnim promjenama u paradigmi zaposlenja. Današnji zaposlenici traže više od običnog posla. Žele nova iskustva, fleksibilnost i prilike za osobni rast, a sve to se ogleda u promjeni načina na koji doživljavaju sebe unutar određene organizacije i toga što očekuju od poslodavaca da im zauzvrat pruže.

Važno je pronaći ravnotežu

Naime, zaposlenici danas shvaćaju kako je život više od pukog posla i žele stvoriti balans između obaveza na radnom mjestu i slobodnog vremena koje provode s obitelji i prijateljima.

Poslodavci koji prepoznaju tu činjenicu i prilagode se novim zahtjevima, postat će privlačniji za talente koji su vrlo često vrhunski stručnjaci u svom području koji traže više (i kojima financijski aspekt nije glavni razlog kojim će ih netko privući) te će ujedno biti u boljoj prilici zadržati kvalitetne radnike.

Upravo iz tog razloga te u cilju ostvarivanja konkurentske prednosti, ključno je znati kako pravilno motivirati i nagraditi zaposlenike.

Više od novca

Pametan poslodavac koji slijedi poslovne trendove, shvaća kako novac više nije isključivo i jedini motivacijski faktor.  I dok su povišice svakako uvijek dobrodošle, posebice u eri visokih inflatornih pritisaka, zaposlenici traže i druge načine za ostvariti zadovoljstvo na radnom mjestu.

Upravo zato, ključno je znati kako pravilno motivirati i nagraditi zaposlenike u doba kada je vrijeme jedan od najcjenjenijih resursa. Zaposlenici su svjesni da posao ne bi trebao dominirati njihovim životom, već bi trebao biti usklađen s njihovim privatnim obavezama i interesima.

Ključni faktor?

Jedan od ključnih faktora koji utječe na zadovoljstvo zaposlenika je pravilna motivacija. Tradicionalni načini motivacije, poput povišica, više nisu dovoljni da zadrže kvalitetne radnike. Potrebno je pružiti više, pri čemu se poklon kartice ističu kao fantastično rješenje.

Kada poslodavac koristi poklon kartice kao nagradu, zaposlenici osjećaju kako njihov rad i doprinos nisu nešto što poslodavac uzima kao zdravo za gotovo, već da su njihovi individualni rezultati priznati i cijenjeni. To stvara pozitivno radno okruženje i povećava angažman od strane zaposlenika. Mnogobrojna istraživanja i studije su nesumnjivo potvrdile da kada zaposlenik osjeća kako je njegov rad važan te kada se prepoznaje kao netko tko doprinosi kolektivu, motiviran je biti produktivan, kreativan i stremi postići izvrsnost u svom poslu.

Osim toga, poklon kartice pružaju zaposlenicima slobodu da odaberu kako će potrošiti svoju nagradu. Oni mogu iskoristiti karticu za kupnju nečeg što su oduvijek željeli, za isplanirati odmor s obitelji ili jednostavno uživati tako da odvoje vrijeme za sebe.

Kada poslodavac nudi poklon kartice kao dio programa motivacije i nagrađivanja, to pokazuje da je posvećen stvaranju radnog okruženja koje podržava radnike u postizanju ravnoteže između poslovnog i privatnog života.

Praktičnost i fleksibilnost

Jedna od prednosti poklon kartica je i praktičnost. Zaposlenici ne moraju brinuti o tome kako će potrošiti svoju nagradu, jer imaju širok spektar mogućnosti na raspolaganju. Bilo da je riječ o kupovini namirnica, oblačenju, putovanju ili odlasku na večeru s obitelji, poklon kartice omogućuju zaposlenicima da ostvare svoje želje i potrebe na način koji upravo njima najviše odgovara.

Mogu se koristiti kao nagrada za postizanje poslovnih ciljeva, za posebne prigode poput rođendana ili godišnjica zaposlenja, ili čak kao dio programa korporativnih blagdanskih poklona. Upravo ova prilagodljivost odnosno fleksibilnost, čini poklon kartice vrlo atraktivnim izborom za poslodavce koji žele pružiti raznovrsne i personalizirane nagrade svojim zaposlenicima.

Win-win situacija

U konačnici, pružanje zaposlenicima savršene ravnoteže između poslovnog i privatnog života ključno je za postizanje uspjeha u modernom poslovnom svijetu. Poslodavci koji prepoznaju ovu promjenu paradigme i nude fleksibilne i personalizirane nagrade, poput SuperCard poklon kartica, stvaraju okruženje u kojem zaposlenici mogu rasti i postizati izvrsne rezultate.

Time se stvara win-win situacija za obje strane – sretne i motivirane zaposlenike te uspješnu, konkurentnu tvrtku koja će uz naše SuperCard poklon kartice biti organizacija u kojoj zaposlenici žele dugoročno ostati. Kartice će zaposlenicima pružiti mogućnost izbora da dobiveni iznos potroše na što god žele bez da diraju svoj kućni budžet, čime će biti zadovoljniji i sretniji.

Iskoristite priliku za formiranje snažnog tima, izgradite fenomenalan odnos sa zaposlenicima i pružite im ravnotežu između poslovnog i privatnog života te se kao poslodavac okoristite još boljim poslovnim rezultatima koje ovakav pristup donosi!