Top savjeti za top poslodavce - kako najbolje motivirati zaposlenike

Top savjeti za top poslodavce - kako najbolje motivirati zaposlenike

U današnjem poslovnom svijetu, pronalazak i zadržavanje kvalitetnih zaposlenika predstavlja jedan od najvećih izazova za poslodavce.

Pitate se zašto je to tako? Pa odgovor je vrlo jednostavan - vrhunski poslodavci znaju da je ključ uspjeha u motiviranju zaposlenika. Sretni i motivirani zaposlenici ne samo da su produktivniji, već su i manje skloni napuštanju tvrtke i traženju drugog posla. Jer motivacija zaposlenika na kraju dana utječe na uspjeh poslovanja, stoga je važno da poslodavci pronađu načine kako najbolje motivirati svoje zaposlenike.

Sve kreće od pozitivne atmosfere

Osnovno je stvoriti pozitivnu radnu atmosferu. To znači osigurati da zaposlenici osjećaju kako ih cijenite i da su dio tima. To se može postići pružanjem podrške i povratne informacije, organiziranjem timskih izleta i aktivnosti ili poboljšanjem komunikacije na radnom mjestu.

Naime, svakodnevni stresovi na poslu mogu uzrokovati napetost i frustraciju. Međutim, kada radno okruženje potiče međusobnu podršku, razumijevanje i toleranciju, što pomaže u smanjenju razina stresa. Zaposlenici se tada osjećaju sigurnije i opuštenije na poslu, što pozitivno utječe na njihovu dobrobit.

Važno je također napomenuti kako pozitivna radna atmosfera također može pomoći u zadržavanju kvalitetnih zaposlenika. Štoviše, zadovoljstvo zaposlenika može pozitivno utjecati na imidž tvrtke, što je ključno za privlačenje novih talenata u organizaciju.

Fleksibilnost i prilagodljivost zlata vrijedi

Idealni poslodavci trebaju biti fleksibilni i prilagodljivi. Različiti zaposlenici imaju različite potrebe i načine rada, stoga je važno omogućiti im da rade na način koji najbolje odgovara njihovom stilu i ritmu. Osim toga, fleksibilnost u radnom vremenu može biti izuzetno koristan alat u održavanju ravnoteže između poslovnih i privatnih obaveza. Naime, kao poslodavac, Vaša sposobnost prilagodbe nepredviđenim situacijama koje utječu na zaposlenike, može pokazati Vašim zaposlenicima kako Vam je stalo do njihovog blagostanja i omogućiti im da ostanu fokusirani na svoj posao, znajući da im čuvate leđa.

Fleksibilnost u radnom vremenu stoga može pomoći zaposlenicima da bolje upravljaju svojim životom izvan posla, što može dovesti do smanjenja stresa i poboljšanja ukupne kvalitete života. Na primjer, dopuštanje rada od kuće ili omogućavanje fleksibilnog radnog vremena može biti osobito korisno za zaposlenike s djecom ili obvezama koje ih sprječavaju da dolaze na posao u standardno radno vrijeme.

Uz nabrojano, pružanje prilika za usavršavanje i razvoj karijere zaposlenika, također je važan faktor u čitavoj priči. Osiguravanje vremena u rasporedu radi pohađanja tečajeva ili obuka može im pomoći da razviju nove vještine i steknu vrijedno iskustvo. To ne samo da će pomoći Vašim zaposlenicima da postanu produktivniji i korisniji za tvrtku, već će im također pružiti osjećaj da su Vam njihove karijerne ambicije važne te da se kao poslodavac, brinete za njihov razvoj.

Nagradite zaposlenike

Imati jasnu shemu nagrada za zaposlenike jedna je od najboljih odluka koje poslodavac može donijeti kada se radi o motiviranju zaposlenika. Kao što je već spomenuto, ljudi žele osjećati kako njihov rad ima vrijednost i da će biti nagrađen na odgovarajući način. Iz tog razloga, omogućavanje jasne karijerne putanje zaposlenicima i nagrađivanje za dobro obavljen posao, ne samo da motivira zaposlenike, već i pomaže u održavanju visoke razine produktivnosti.

Pitate se gdje pronaći idealan poslovni dar koji je istovremeno pristupačan, promišljen i koristan? U tom slučaju razmislite o tome da svojim zaposlenicima ili poslovnim partnerima darujete poklon karticu. Poklon kartice omogućavaju zaposlenicima da odaberu kako će iskoristiti nagradu na temelju svojih individualnih interesa i želja. To nije samo prigodno za zaposlenike, već i za poslodavce, jer ne moraju trošiti vrijeme na odabir nagrada za svakog pojedinog zaposlenika.

Osim toga, poklon kartice su fleksibilne. Mogu se koristiti na različitim mjestima i za različite stvari, poput kupnje hrane, odjeće ili zabave. To znači da zaposlenici mogu birati nagradu koja idealno odgovara njihovom trenutnom životnom stilu i potrebama.

Rješenje za sve probleme

Budući da smo mi stručnjaci za poklon kartice, od samog početka našeg poslovanja razmišljali smo o idealnoj ponudi darovnih programa za zaposlenika. Zato Vam danas možemo ponuditi dva fantastična rješenja za poslovne poklone koji daju više – SuperCard i SelectBox poklon kartice koje daju više.

SuperCard omogućuje da jednostavno pošaljete zaposleniku na email kupljeni kod u odabranoj vrijednosti uz Vaš osobni pozdrav. Primatelj zatim odabire u kojoj online trgovini želi iskoristiti kod i čarolija može započeti! Ovo je jedina poklon kartica s kojom je moguće kupovati u različitim vrijednostima i koristi se u više od 500 fizičkih i 50 internet trgovina. Dolazi u 4 različita motiva: Super E, SuperCard White, SuperCard Black i SuperCard Eco i može se iskoristiti kod partnera kao Crystal Vision-Swarovski, Elysees, Pivovara Medvedgrad, DM, Intersport, Decathlon, Head, Superdry, BabyCentar, Froddo, Amazinga i mnogi drugi.

Ako želite da se o Vašem poklonu priča nadugo i naširoko te želite pokloniti iskustvo, onda je naš SelectBox poklon paket pun pogodak. Ona je prava stvar za Vas jer omogućuje da poklonite neki od 3000+ raznovrsnih doživljaja koji ostavljaju bez daha. Od paketa iz kategorije Ljepota i zdravlje koji uključuju uživanje u raznim tretmanima njege, ljepote i opuštanja te masažama, preko paketa Gourmet i vino čije kulinarske delicije odabranih chefova kuhinje oduševljavaju i najzahtjevnija nepca, pa sve do paketa Sport i adrenalin koji u pripremi imaju fantastične adrenalinske avanture od kojih zastaje dah te paketa Turizam i putovanja koji nudi čarobna iskustva otkrivanja novih krajeva, odmora i opuštanja u ugodnom okruženju, jedno je sigurno - naše SelectBox poklon paketi nude više.

Zbog svega navedenog, već danas motivirajte zaposlenike, nagradite njihov trud, etablirajte se kao vrhunski poslodavac i pobrinite da Vaša tvrtka bude primjer uspješnosti i produktivnosti. Jer motiviran zaposlenik je sretan i produktivan zaposlenik!