Zašto su poklon kartice novi trend u poslovnom svijetu?

Zašto su poklon kartice novi trend u poslovnom svijetu?

Poslovni svijet je u stalnoj evoluciji, a novi trendovi pojavljuju se gotovo svakodnevno. Dobri menadžeri i vlasnici tvrtki koji su svjesni važnosti toga da se pozicioniraju kao predvodnici u svojim nišama odnosno industrijama, pomno prate i važu snage odnosno nedostatke tih inovativnih kretanja te su sposobni prije drugih procijeniti njihovu održivost.

Tako oni koji pomno prate događanja u poslovnom svijetu, znaju kako je jedan od najpopularnijih trendova u posljednjih nekoliko godina, darivanje poklon kartica. Ova praksa postaje sve uobičajenija jer poslodavci prepoznaju brojne prednosti koje dolaze s njom.

Što tvrtke kažu o poklonima

Pitate se što kažu istraživanja o poklonima u poslovnom svijetu? Pa zapravo, dosta toga dobrog. Naime, prema jednom ispitivanju koje je proveo Forbes, preko 80% ispitanih tvrtki izjavilo je kako su takvi pokloni poboljšali odnose sa zaposlenicima ili klijentima, a 48% se izjasnilo da je poklanjanje istih donijelo njihovoj organizaciji znatnu korist. Jedna od spomenutih koristi bila je činjenica da se primatelj takvog poklona osjeća cijenjenim, poboljšala se lojalnost kupaca i poboljšalo se zadržavanje odnosno retencija zaposlenika u poduzećima.

Upravo iz toga razloga, u SAD-u i Zapadnoj Europi poklon kartice su etablirani model nagrađivanja  i odavanja priznanja za dobro obavljen posao. Jednostavnost administriranja i širok izbor mogućnosti koje pružaju primateljima u kontekstu odabira nagrada, dodatno doprinose činjenici da se sve veći broj poslodavaca i tvrtki odlučuje za njih.

Zašto kompanije preferiraju poklon kartice?

U posljednjih desetak godina, iskristaliziralo se nekoliko razloga koji upućuju zašto bi zapravo kompanije odnosno poslodavci kad god mogu, trebali birati poklon kartice.

·         Sloboda izbora - Poklon kartice mogu se iskoristiti u raznim fizičkim i internetskim trgovinama, u sklopu aktivnosti i dr.

·         Personalizacija - Ove kartice mogu biti personalizirane s imenom osobe kojoj idu i porukom zahvale

·         Jednostavnost administriranja - Korištenje poklon kartica olakšava administraciju i praćenje, posebno kada se radi o većim skupinama zaposlenika

·         Povećanje motivacije - Poklon kartice sjajan su način za povećanje motivacije i angažmana zaposlenika, što je ključno za uspjeh             poslovanja

·        Povećanje produktivnosti - Zaposlenici koji se osjećaju cijenjeno i nagrađeno skloniji su biti produktivniji

·      Povećanje zadovoljstva - Kada se zaposlenici i poslovni partneri osjećaju cijenjenima i nagrađenima, to može povećati njihovo  zadovoljstvo i lojalnost prema brandu

·         Fleksibilan budžet - Poklon kartice dolaze u različitim iznosima, pružaju mogućnost prilagodbe budžeta

·         Brza isporuka – Ove kartice mogu se brzo isporučiti, što ih čini idealnim rješenjem za last minute poklone, zahvale ili nagrade.

·         Poboljšanje imidža tvrtke - Poklon kartice sjajan su način za poboljšanje imidža tvrtke kod šire javnosti, zaposlenika i poslovnih partnera.

Fleksibilnost, inovativnost, prilagodljivost

Bez obzira na namjeru, poklon kartice bez sumnje mogu pomoći korporacijama u postizanju poslovnih ciljeva jer na inovativan način poboljšavaju Vašu povezanost s primateljem. Razlog tome leži u činjenici da poklon kartice stvaraju pozitivne emocije i pokazuju da Vam je stalo do poslovnog odnosa. Kao rezultat toga, poslovni partneri/klijenti se osjećaju važnima i cijenjenima, što može dovesti do boljeg poslovnog angažmana, davanja prednosti Vašoj organizaciji pred drugima i veće lojalnosti.

Kada pak govorimo o poklon karticama u kontekstu zaposlenika, umjesto da poklanjate generičke poklone koji mogu završiti zaboravljeni u ladici, poklon kartice omogućuju zaposlenicima da sami odaberu gdje, kako i kada će iskoristiti pojedinu karticu. Ujedno će ovakva vrsta poklona pružiti temelj za izgradnju emocionalne veze zaposlenika s tvrtkom u kojoj rade.

Sve to rezultira zadovoljstvom poslom i većom stopom retencije zaposlenika, što će u konačnici smanjiti troškove regrutacije i obuke novih zaposlenika.

Kreativan poklon u svakoj prigodi

Kao pravi stručnjaci za poklon kartice, od samog početka našeg poslovanja razmišljali smo o idealnoj ponudi poklona za Vaše zaposlenike i poslovne partnere. Zato Vam danas možemo ponuditi dva fantastična rješenja za poslovne poklone koji daju više – SuperCard i SelectBox poklon kartice!

SuperCard omogućuje da jednostavno pošaljete zaposleniku ili poslovnom partneru na email kupljeni kod u odabranoj vrijednosti uz Vaš osobni pozdrav. Primatelj zatim odabire u kojoj online trgovini želi iskoristiti kod i čarolija može započeti! Ovo je jedina poklon kartica s kojom je moguće kupovati u različitim vrijednostima i koristi se u više od 500 fizičkih i 50 internet trgovina. Dolazi u 4 različita motiva: Super E, SuperCard White, SuperCard Black i SuperCard Eco i može se iskoristiti kod partnera kao Crystal Vision-Swarovski, Elysees, Pivovara Medvedgrad, DM, Intersport, Decathlon, Head, Superdry, BabyCentar, Froddo, Amazinga i mnogi drugi.