Restoran Garfield – neponovljiva destinacija  za velike i male u sklopu izletišta Petek

Restoran Garfield – neponovljiva destinacija za velike i male u sklopu izletišta Petek

Smješten na obodu pitoresknog Ivanić-Grada, dovoljno daleko od Zagreba da bi se osjetio mir, a opet dovoljno blizu metropoli da posjet ne predstavlja logističku noćnu moru, Restoran Garfield lokacija je koja nudi ponešto za svakog.

Ugodan interijer, prekrasan eksterijer i domaća atmosfera

Već na prvi pogled, Garfield drugačiji je od ostalih restorana. Jer osim činjenice što se u neposrednoj blizini nalazi Hotel Sport sa svojih 20 moderno opremljenih soba, 3 apartmana i brojnim dodatnim sadržajima, ono što istinski na prvi pogled privlači goste je vanjski prostor opremljen brojnim sadržajima i aktivnostima u kojima će uživati i veliki i mali.

Naime, na restoran se nadovezuje popratni sadržaj izletišta Petek u sklopu kojeg se ovaj ugostiteljski objekt nalazi, te se tik uz vanjski šank prostire dječje igralište bogatog sadržaja koji uključuje vrlo atraktivne quadove za djecu, trampoline i zip-line. Tu su i brojni sportski sadržaji u koje spadaju tri teniska terena, dva malonogometna terena te pješčani tereni za odbojku, rukomet, rugby i uvijek popularni nogomet.

Sam restoran ima tri sale za objed, na gornjem katu igraonicu za najmlađe te zaista impresivnu vrtnu terasu prepunu zelenila. Dodajmo ovome već spomenuti šank na otvorenom, roštilj i pečenjaru kao i bogat vinski podrum, pa ne čudi što čitav ambijent odaje dojam tople, domaće atmosfere u kojoj je uživancija zajamčena i gdje smo se odmah ugodno osjećali.

Od polja do stola u tili čas

Osim odličnog ugođaja koji nas je oduševio svojom neposrednošću, naši ljubazni domaćini su nam pripremili odličan aperitiv iz kućne radinosti - višnjevac i apsolutni hit, crveno voće! Oba aperitiva su nas iznenadila veselom igrom okusa na nepcu, što je za posljedicu imalo da su nam toliko otvorili apetit da smo jedva izdržali do prvog slijeda.

A dok smo s nestrpljenjem čekali isprobati prvo slasno jelo, domaćini su nam ukratko objasnili filozofiju i viziju kojom se vode. Naime, ovaj pet friendly restoran koji osim ukusnih mesnih jela također servira i odlična vegetarijanska i veganska jela, može se pohvaliti dugogodišnjom uspješnom suradnjom s lokalnim poljoprivrednicima i proizvođačima hrane. To rezultira svježim, sezonskim jelima, spravljenim od lokalnih namirnica koje oduševljavaju svojom puninom okusa.

 

Ako uz sve ovo na umu imamo činjenicu da je Ivanić-Grad nadaleko poznat po proizvodima od buće, nimalo ne čudi što i restoran Garfield ovdje svog konja za trku ima i proizvodi vlastito hladno prešano ulje od buće, spravlja juhe od buće i nudi odličan namaz te uvijek ukusnu bučnicu kao ukusan desert koji će svakom gostu približiti okuse i mirise ovog pitoresknog kraja.

Ujedno, kao jedan od aduta koji najradije vole izdvojiti, spominju svoju krušnu peć na drva koja u kombinaciji s pažljivo odabranim sastojcima, koje većinom dobivaju s okolnih imanja, jasno daje do znanja kako je zadovoljstvo gosta uvijek na prvom mjestu. 

Fantastična eksplozija okusa

Našu gastro avanturu započeli smo sa neočekivano izvrsnom toplom krem juhom od gljiva. Obogaćena domaćim tvrdim sirom s obližnjih OPG-ova, svježe spremljenim tostiranim kruhom i ukusnim komadićima slanine, ova juha predstavlja brutalno dobar primjer sezonskih i lokalnih sastojaka koji su odličnom teksturom i preciznim izvlačenjem okusa pretvoreni u jednu od zvijezda menija.

Iznimno zadovoljni početkom, raspitali smo se kod domaćina o zlatnoj kapljici i pritom saznali sve o bogatom vinskom podrumu i lokalnim sortama grožđa te vinima koja ovdje proizvode. S obzirom na to da smo željeli isprobati neko od lokalnih vina, odlučili smo se za Škrlet u režiji vinarije Voštinić Klasnić. Ovo osvježavajuće i pitko bijelo vino, puno citrusnih, herbalnih i tropskih nota, pokazalo se kao idealan izbor za vruć proljetni dan dok smo u ugodnom društvu razmjenjivali anegdote u sjeni drveća.

Ubrzo nam je na stol pristiglo i glavno jelo koje nas je svojom obimnošću istovremeno oduševilo i zabrinulo. Naime, izvrsnu krem juhu smo slistili do posljednje mrvice i potpuno smo amaterski smetnuli s uma da nas čekaju još dva izvrsna slijeda. Unatoč tome, herojski smo prionuli na „roštilj Garfield“ koji nam je stigao s puno odličnog pomfrita, vrelom lepinjom i ukusnom miješanom salatom. Sam roštilj je pozitivno iznenadio prefinom gurmanskom pljeskavicom odlično pogođene ljutine i finim ćevapima te mekanom vratinom i briljantnim pilećim ražnjićima s grill povrćem. 

Za kraj ove slasne priče, imali smo na izbor široku desertnu lepezu koja uključuje domaće kremšnite, štrudle, bučnice, baklave i dr. Naposljetku, gotovo sasvim siti, odlučili smo se za fenomenalan cheesecake koji se svojom laganom teksturom i izvrsno pogođenim omjerom slatko/kiselog, pokazao kao savršen epilog izvrsnom objedu.

Iskustvo za pamćenje

Na kraju dana, vozeći se za Zagreb, zaključili smo kako je ručak u restoranu Garfield bilo jedno istinski zabavno iskustvo, prepuno nepretenciozne hrane s kojom nam u preko tri sata druženja, ni trenutka nije bilo dosadno. Zadovoljni i siti, obećali smo si kako ćemo se definitivno potruditi da nas put vrlo skoro ponovno nanese u smjeru Ivanića i restorana Garfield gdje će se vrijedne ruke naših simpatičnih domaćina, pobrinuti za sve naše buduće kulinarske želje.

Stoga, dođite, razveselite nepce i darujte iskustvo za pamćenje, a za još više informacija o čarobnim SelectBox poklon paketima, kliknite ovdje.