Obiteljski hoteli - pravo bogtastvo hrvatske obale

Obiteljski hoteli - pravo bogtastvo hrvatske obale

Mali, boutique, obiteljski hoteli, uvijek su posebniji nego što se čine na prvi pogled – istinski osjećaj topline i vrhunska doza gostoljubivosti. Tako, umjesto hladnog i bezličnog okruženja, goste dočekuje domaćinski osmjeh i briga za svaki detalj boravka. Jer maleni obiteljski i boutique hoteli, dragulji su domaće turističke ponude i dokaz kako se baš svaki gost može osjećati posebno.

Ima li nedostataka?

Pa, zapravo baš i ne. Reklo bi se kako je jedini nedostatak pred velikim hotelima skromniji broj kvadrata i smještajnih jedinica, za što će mnogi reći da je zapravo blagoslov. Jer u takvom smještaju, gosti se osjećaju dobrodošlo i kao dio obitelji, a ne samo kao najobičniji broj u hotelskom registru.Obiteljski hoteli - Heritage Hotel Plaza Marchi, Split

Prednost ovakvih hotela leži i u činjenici što ne postoje dva slična, a kamoli ista hotela, zbog čega je svaki boravak jedinstveno iskustvo. Ujedno ih u pravilu karakterizira vrhunski komfor, privatnost i intima uz personaliziran pristup i autentičnost, a nerijetko i ultimativni luksuz te vrhunska arhitektonska rješenja. Nije rijetkost boraviti u hotelima koji interpoliraju moderno s bogatom poviješću ili boraviti u stoljećima starim preuređenim prostorima koji nude prekrasne sobe s unikatnim hrastovim namještajem, kamenim zidovima i freskama.

Gastro užitak

Osim unikatnih interijera, pažljivo uređenih soba i hodnika, ovog ljeta potrebno je pripremiti nepce za uživanju u fantastičnoj ljetnoj kuhinji koja očarava na prvi zalogaj. Svježi lokalni sastojci, kreativne kombinacije i tradicionalni recepti – sve je to zagarantirano u ovim malim oazama okusa. Tipični mediteranski ambijent jadranskih gradića odvodi goste na putovanje kroz povijest i pruža najbolje od prirode. U ovim prekrasnim hotelima može se kušati sve - od svježih ribljih specijaliteta do mirisnih mediteranskih delicija iz krušne peći, a sve to nadopunjuju izvrsne domaće slastice. Na gostima je samo da se pripreme na pravu eksploziju okusa i uživaju u vrhunskoj gastronomskoj ponudi koja će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane!

Obiteljski hoteli - Hotel San Rocco

Autentičan šarm Jadrana

Ljeto je idealno vrijeme za istraživanje novih opcija i uživanje u novim iskustvima, a ovi maleni, obiteljski hoteli pružaju idealnu priliku baš za to. Specifičan pristup uređenju, gostima pruža osobno i jedinstveno iskustvo boravka u intimnijem i toplijem ambijentu koji pruža šarm čitavom iskustvu boravka. Od pitoresknih obalnih gradova sjevernog Jadrana i Istre, do skrivenih sela u unutrašnjosti, pa sve do predivne Dalmacije, naša zemlja obiluje neotkrivenim biserima koje je moguće zavoljeti na prvi pogled. Nema većeg zadovoljstva nego otkriti skrivena blaga koja će oduševiti svojom autentičnošću i šarmom pored kristalno plavog mora.

Obiteljski hoteli - Pervanovo Apartments, Slano, Dubrovnik

Vinska rapsodija

Hrvatska nudi pravu gastronomsku i hedonističku poslasticu za sve putnike koji žele doživjeti nezaboravno gotovo filmsko ljeto. Naime, naša bogata kulinarska tradicija odražava se u svakom jelu, a izvrsno ju nadopunjavaju vrhunska vina koja nimalo ne zaostaju za najrazvikanijim svjetskim markama. Jer naša vina osvajaju brojne nagrade diljem svijeta, a vinski podrumi skriveni u brežuljcima, kriju prave riznice tekućeg blaga koje oduševljava ljubitelje vina. Ovog ljeta se, stoga, treba samo pripremiti za uživanje u degustacijama s pogledom na more uz prigodna vina iz Dalmacije, Slavonije i Istre i osjetiti kako se svaka kapljica pretvara u čaroliju.

Obiteljski hoteli- Hotel San Antonio, Podstrana

More, sunce i blag povjetarac u kosi

Romantični zalasci sunca, predivno okruženje, šum valova i ukusna hrana s naglaskom na prirodne sastojke, učinit će ovogodišnji ljetni odmor nezaboravnim. Ovo posebice vrijedi ako je odabrani hotel na otoku te pruža pogled na more u okruženju pitoresknih kamenih kuća istovremeno isprepletenim ambijentalnim uskim ulicama malog mjesta čiji stanovnici žive od mora i za more. Jer upravo su otoci lokacije koje gostima nudi više! Naime, odmah pri iskrcavanju s trajekta vožnja vijugavim cestama otoka zove na zaustavljanje i okidanje najljepših fotografija. Dodajmo tome činjenicu da su otoci slabije naseljeni pa nam stoga fokus puno lakše ostaje na prirodnim ljepotama, prekrasnim krajolicima i brojnim životinjama, koje slobodne od ljudskog utjecaja, bezbrižno i sretno tumaraju.

Obiteljski hoteli - Boutique Hotel Apoksiomen ****

Potrebno je samo odabrati jedan od mnogobrojnih otoka i otkriti skrivene uvale s kristalno čistim morem, mirisno mediteransko bilje, šetnice, biciklističke staze, nautiku, gastronomiju i ljubazne domaćine koji će se pobrinuti da ljetovanje protekne nezaboravno, gotovo filmski.

U par koraka do fantastičnog iskustva

Razveseli one koji su ti zaista bitni vrhunskim poklonom već danas te daruj prilika za gastronomsku i hedonističku avanturu života. Pobrini se da za drage ljude i dopusti da ih ovog ljeta iznova očara naša predivna obala bogata poviješću, kulturom i tradicijom.

Iznenadi obitelj i prijatelje vrhunskim boravkom u nekim od ambijentalnih obiteljskih boutique hotela te daruj neki od genijalnih SelectBox poklon paketa koji jamče odličnu lepezu vrhunskih ljetnih doživljaja u kojima će svatko uživati.

Pripremi zato svoj osmijeh i razveseli one koji su ti zaista bitni. Pokloni nešto jedinstveno, pokloni iskustvo i iznenadi filmskim ljetom uz dašak ljetne idile, koja baš nikog ne ostavlja ravnodušnim!