Avantura za obitelj - iskoristite dan za izlet po svačjoj mjeri

Avantura za obitelj - iskoristite dan za izlet po svačjoj mjeri

Iako je ljeto tek služeno na svom kraju, svakodnevni stres vrlo brzo preuzme kormilo nad našim životima pa samo nekoliko tjedana nakon godišnjeg odmora počnemo žudjeti za malo opuštanja i zabave. Iako djeca, na sreću, ne pate od kroničnog 'stresitisa', i oni odbrojavaju dane do izleta i avantura koje će prepričavati svojim prijateljima.

Tu vam mi priskačemo u pomoć s pregršt ideja za jednodnevne izlete koji će vaše klince ostaviti bez teksta, a vama pomoći da barem na kratko zaboravite na poslovne i druge životne brige.

Otkrivanje genija Nikole Tesle

Karlovac krije jedan poseban dragulj, a to je interpretacijsko-motivacijski centar Nikola Tesla Experience Center Karlovac. U muzeju možete upoznati životni put Tesle od odrastanja u malom ličkom mjestu, preko školovanja u Karlovcu gdje se zainteresirao za elektricitet zahvaljujući svom profesoru fizike Martinu Sekuliću, do odlaska u New York gdje stječe svjetsku slavu revolucionarnim izumima. Centar se prostire na gotovo 800 četvornih metara na tri etaže.

Izlet za obitelj

Zabava bez granica u Adrenalinskom parku Crikvenica

Osim jednodnevnih izleta za kupanje i sunčanje, u Crikvenici možete iskusiti i žar adrenalina koji nudi Adrenalinski park Crikvenica. Naučit ćete kako se na siguran način penjati s mjesta na mjesto koristeći razne prolaze, viseće mostove i platforme. Vaša djeca osjećat će se poput super junaka, a vi ćete moći provjeriti jeste li dalje u formi kao nekada te se ludo zabaviti i nasmijati.

Izlet za obitelj

Istraživanje skrivenih tajni Dubrovnika

Ako ste smješteni na nešto južnijoj poziciji Lijepe Naše, onda će vam jednodnevno istraživanje Dubrovnika biti jedna sjajno provedena subota (ili nedjelja). ACCESS Dubrovnik omogućit će vam istraživanje ovog prekrasnog grada uz pomoć turističkih vodiča s dugogodišnjim iskustvom te otkrivanje tajni koje se kriju iza velebnih zidina.

Izlet za obitelj

Penjanjem do zabave u Ljubljani

Ako ste vaš partner i vi strastveni ljubitelji penjanja i sanjate o tome kako ćete jednog dana pokoriti vrhove najviših planina rame uz rame sa svojom djecom, pravo je vrijeme da i oni okušaju radost penjanja u Centru za penjanje Ljubljana. Ovaj centar nudi 1280 kvadratnih metara površine za penjanje, a pogodan je i za iskusne i za početne penjače. Nakon nekoliko sati penjanja, opustite se u kafiću centra koji omogućuje pogled na najvišu stijenu Slovenije.

Izlet za obitelj

Avantura na drugačiji način-zorbing

Zorb je fascinantna velika kugla ispunjena zrakom koja vam omogućuje spuštanje niz strme padine. Iskusit ćete pravu eksploziju adrenalina, a jamčimo da će vam se osmijeh zadržati na licu! Jedinstveno iskustvo zorbinga možete doživjeti samo u Zorb centru Celje, gdje vas čeka posebna staza s uzbudljivim zavojima. Ovo je jedina takva staza u Europi na kojoj se čak dvoje ljudi može spuštati istovremeno. Dakle, zašto ne biste prihvatili ovaj izazov i iskusili nevjerojatnu avanturu koja će vas osloboditi stresa i donijeti nezaboravnu radost?

Izlet za obitelj

Upoznavanje s plemenitom životinjom

Iskusite nezaboravno iskustvo jahanja konja u Konjičkom klubu Palomino. Podarite svojoj djeci tu avanturu i zbližite se s tom veličanstvenom životinjom. Ovaj klub nudi iskustva i za početnike i za iskusne jahače.

Izlet za obitelj

Zašto je izlet najbolja opcija za obitelj?

Odlazak na obiteljske izlete može imati dubok, pozitivan utjecaj na psihičko blagostanje svih članova obitelji. Ovo su neki od razloga zašto su takvi izleti od važnog značaja:

Prvo, obiteljski izleti pružaju jedinstvenu priliku za povezivanje i jačanje veza unutar obitelji. U današnjem užurbanom svijetu, često je teško pronaći vrijeme za kvalitetno zajedničko provođenje vremena. Odlazak na izlet omogućuje obitelji da se izolira od svakodnevnih obveza i posveti jedni drugima. To stvara dublje emocionalne veze među članovima obitelji.

Drugo, izleti omogućuju stvaranje neprocjenjivih sjećanja. Djeca će se sjećati tih dana kao posebnih trenutaka provedenih s roditeljima, braćom i sestrama. Te uspomene ostaju s njima tijekom cijelog života, pružajući im osjećaj pripadnosti i sigurnosti.

Osim toga, izlazak iz uobičajenog okruženja i odlazak na izlet može značiti oslobađanje od stresa. Svježi zrak, priroda ili nova okolina mogu imati umirujući učinak na sve članove obitelji. To pomaže u opuštanju i smanjenju napetosti koja može proizaći iz svakodnevnog života.

Izlet za obitelj - SelectBox

Tijekom izleta, članovi obitelji često imaju priliku učiti zajedno. To može uključivati istraživanje prirode, povijesti ili kulture na odredištu izleta. Ovo zajedničko učenje može potaknuti radoznalost kod djece i ponukati ih na daljnje istraživanje i učenje.

Obiteljski izleti nisu samo izvor zabave, već i prilika za rast, povezanost i blagostanje. Osim što omogućuju bijeg od svakodnevnog stresa, stvaranje sjećanja i jačanje veza, izleti potiču učenje, razvoj vještina i osjećaj zajedništva. Obitelji koje redovito odlaze na izlete često se osjećaju sretnije i povezanije.

Avanture, izleti i nezaboravna iskustva nikada nisu bili dostupniji i atraktivniji! Ako želite istražiti i dodatnu ponudu koju nudi SelectBox, zaputite se na njihovu web stranicu ili potražite ponudu SelectBox paketa na prodajnim mjestima Interspara, Konzuma, Studenca, NTL-a, KTC-a i Znanja.