Sense Wellness na vrhu Grand hotela Union

Sense Wellness na vrhu Grand hotela Union

Na samom vrhu Grand hotela Union, na devetom katu, nalazi se privatni Sense Wellness koji svojim gostima nudi prestižne tretmane ljepote, kvalitetne tajlandske i filipinske masaže, opuštanje u luksuznom penthouse bazenu s pogledom na Ljubljanski dvorac te finsku i infracrvenu saunu.

Iako se Sense Wellness nalazi u samom centru grada, ubrzo zaboravite na osjećaj da ste u gradu – dapače, ulaskom u njihove prostore osjećate se kao da ste u potpuno drugom svijetu, u svijetu opuštanja, daleko od briga i obaveza. To se dijelom može zahvaliti nježnoj orijentalnoj glazbi koja svira u pozadini, ali svakako uslužnom osoblju koje je uvijek na raspolaganju, ali u isto vrijeme dovoljno diskretno da ne ometa goste koji uživaju u bazenu ili uz bazen. Sense Wellnessom prevladava osjećaj ugodnog mira, koji vas kao gosta ispunjava novom energijom i ostavlja vam prostora za sebe, možda za opuštanje ili razgovor s partnerom ili prijateljem.

Po ulasku vas prvo primaju na dugačkom pultu, preko kojeg se otvara pogled na veliki bazen, a možete vidjeti i neke kipove karakteristične za orijentalnu kulturu i zeleno bilje koje prostoru daje život. Ovaj djeluje zaokruženo i iznimno opuštajuće – tako jak osjećaj isključenosti od svakodnevice zaista nisam imala ni u jednom wellness centru. Ugodna temperatura zraka u sobama dodatno pridonosi osjećaju opuštenosti. Na dan kad sam ih posjetio, termometar je pokazivao dvadeset i šest stupnjeva Celzijevih. Vrućina me nikako nije umorila, kao što se često događa u bazenima, kada te sam ulazak u prostoriju s vlažnim, toplim zrakom potpuno istisne. Unutrašnjost je bila taman zagrijana da mi nije bilo vruće dok sam ležala uz bazen, a pritom mi nije bilo ni hladno. Ni nakon povratka s bazena na ležaljku nisam se žurila umotati se u ručnik kao što sam navikla.

Prijem od strane osoblja također je bio topao i ljubazan - dobila sam veliki mekani ručnik i udoban kućni ogrtač, a zatim sam se otišla presvući u garderobu koja povezuje recepciju i prolaz do bazena s ležaljkama. Ormarići su dovoljno prostrani da u njih pospremim svu odjeću, a donje rublje sam promijenila za kupaći u luksuznom prostoru s WC-om, velikim umivaonikom i udobnom kožnom tabureom na koju sam mogla odložiti sve svoje stvari.

Nakon što sam se presvukla u kupaći kostim, bila sam samo na korak od bazena – mogla sam birati između mnogih udobnih ležaljki, a tu je bio i veliki krevet u paviljonu u koji bih se svakako uvukla i ne bih izlazila. Pogledala sam po sobi i onda se potpuno prepustila miru i spokoju, ovom uistinu nadnaravnom wellnessu - čokoladno smeđi zidovi, zelenilo, ružičasti lopoči i zlatni kipovi, sve to čini da se osjećate kao da ste na drugom kraju svijeta.

Odlučila sam ponovno plivati u bazenu. Ostala sam u vodi dosta dugo dok nije došlo vrijeme za tajlandsku masažu. Bazen je izuzetno lako dostupan, možete se spustiti stepenicama, a posebno stariji posjetitelji mogu odoljeti držaču koji vodi do bazena. Ovaj je dovoljno dugačak i širok da u njemu možete plivati bilo po dužini bilo po širini i nikako vam se ne čini tijesno. Ono što me najviše iznenadilo je temperatura vode u bazenu! Možda zvuči pomalo smiješno, ali iz mora ili bazena nas najčešće “tjera” temperatura vode – kod mene je pravilo da u trenutku kada se prehladim, pobjegnem. Zamislite da biste se nakon napornog dana na poslu željeli prepustiti opuštajućoj kupki u kućnoj kadi – pripremili biste umirujući ambijent i u kadu ulili vodu koja vam je baš prave temperature. Legli biste u kadu, ali voda bi se ubrzo počela hladiti – koliko god grijali temperaturu zraka u svojoj kupaonici, ne biste mogli održavati savršenu temperaturu vode u kadi. U bazenu Sense Wellnessa osjećao sam se kao da plivam u kućnoj kadi u kojoj se voda nikad ne hladi. Trideset i jedan Celzijev stupanj za mene je savršena temperatura vode, koja se cijelo vrijeme održava u penthouse bazenu Sense Wellnessa – tako da sam uživala u zajedničkom kupanju sat vremena!

Potpunog opuštanja uz bazene slijedilo je tuširanje u luksuznim wellness tuševima i priprema za masažu. Priznajem, poprilično sam se uplašila jer sam čula da tajlandsku masažu karakteriziraju maseri laktovima, koljenima pa čak i nogama, a ne samo rukama. Toplina i uslužnost mlade tajlandske maserke bila je dovoljna da odagna sve moje strahove i sumnje, a ja sam se još više smirila kada je počela s masažom - nikako nije bila bolna, već samo dovoljno jaka da rastereti napetost mišića, vrata i ramena, a opet dovoljno nježan da me potpuno rastereti. Nakon što sam prekrivena ležala potrbuške, prepustila sam se masaži s aromatičnim uljima, koja se prvo odvijala preko ručnika, a zatim je maserka polako uklanjala pojedine dijelove tijela i više pažnje posvetila njima. Najviše vremena posvetila je radu na vratu i ramenima, a nastavila je s masažom stopala. Kada sam se okrenula, nastavila se masaža nogu, stopala, ruku i dlanova. Konačno se usredotočila na moje lice i glavu. Nakon završetka prve tajlandske masaže bila sam izrazito opuštena, bolovi u vratu i ramenima su mi se povukli, a koža meka na dodir i nahranjena prirodnim uljima. Maserka je jako dobro odradila svoj posao - kaže da voli odvojiti vrijeme za osobu i kroz masažu saznati koji dijelovi tijela trebaju više pažnje, te na temelju toga prilagođava tijek doživljaja.

Za rehidraciju nakon kupanja u bazenu i temeljite pedesetominutne tajlandske masaže cijelog tijela ljubazno mi je ponuđena još jedna šalica bijelog čaja, što sam, naravno, rado prihvatila.

U Sense Wellnessu autentične tajlandske i havajske masaže pružaju tri Tajlanđanke i jedna Filipinka. Kao zanimljivost treba spomenuti i havajsku masažu lišćem banane koja se izvodi tako da se list banane zalijepi na točku na tijelu gdje pojedinac ima problema – a zatim maserka masažom temeljito tretira te čvoriće.

Uz masaže i kupanje u velikom penthouse bazenu u opuštajućem ambijentu, posjetitelji Sense Wellnessa mogu unajmiti i privatnu VIP sobu s infracrvenom saunom, jacuzzijem i velikim udobnim krevetom za 2 osobe. Također, njihov spa nudi prestižnu Sothys njegu lica koja se izvodi ručno, a razlikuje se od njege lica koju nude drugi saloni uglavnom po većem naglasku na senzualnom njegovanju, učinkovitosti i osobnom pristupu. Svaki Sothys tretman lica jedinstveno je iskustvo koje njeguje i tijelo i dušu. Ali ponuda ovdje ne prestaje. Sense Wellness također pruža Endosphères anticelulitnu terapiju rotirajućim valcerima, koja poboljšava cirkulaciju krvi, zaglađuje i razgrađuje masno tkivo, djeluje na limfnu drenažu i pojačava stanični metabolizam. Također, njihovi gosti mogu uživati u profesionalnim pedikurama, manikurama i depilacijama koje izvode voskovima, koji se posebno preporučuju za vrlo osjetljiva područja poput lica, pazuha, bikinija, a u Sense Wellnessu ih koriste za cijelo tijelo.

Preporučam posjet Sense Wellnessu svima koji odvajaju premalo vremena za sebe i trebaju potpuno isključivanje od svakodnevnih obaveza i briga. Sense Wellness će vas dočekati s gostoljubivošću i ljubaznošću - njihovi maseri i kozmetičari pobrinut će se za vašu udobnost i pripremiti nezaboravne tretmane po vašoj mjeri. Samo nekoliko koraka od vaših svakodnevnih putovanja, u centru glavnog grada, pronaći ćete savršeno mjesto za opuštanje - sami ili u dvoje.