Vježba glavu čuva

Vježba glavu čuva

Pronaći motivaciju za fizičku aktivnost ponekad može biti jako teško, Ipak jednom kad se prepustimo vježbanju, ono može postati zabavno iskustvo koje će ljude ostavlja ispunjene osjećajem zadovoljstva i energije.

To posebice vrijedi sada kada su dani sve duži, vrijeme sve ljepše, a temperature u plusu. Dodamo li tome činjenicu da se svake godine 7. travnja obilježava Svjetski dan zdravlja, dan kada slavimo rad zdravstvenih djelatnika diljem svijeta i podižemo svijest o važnosti zdravog života, proljeće predstavlja idealnu priliku za obnovu fizičke kondicije i poboljšanje cjelokupnog zdravlja.

Baš zato, Svjetski dan zdravlja pruža dodatnu motivaciju za obratiti pozornost zdravlju i isprobati neku novu aktivnost na otvorenom. Tko zna, možda će doći do spoznavanja nove strast ili otkrivanja skrivenog talenta dok se istovremeno posvećuje briga za sebe i svoje tijelo.

Bilo kako bilo, jedno je sigurno - vježba glavu čuva!

Osjećaj se kao da si na vrhu svijet

Svi smo se barem jednom zapitali kako bismo mogli poboljšati svoje zdravlje i fizičku kondiciju, a istovremeno se dobro zabaviti? U tom slučaju ne treba tražiti dalje, već iskusiti planinarenje.

Naime, planinarenje ima mnoge prednosti za ljudsko psihofizičko zdravlje. Osim što je sjajan način da ostanemo aktivni i zdravi, planinarenje može pomoći u smanjenju stresa i poboljšanju raspoloženja. Također je sjajan način za izgradnju vrhunske snage i izdržljivosti.

Planinarenje nije puko besciljno lutanje po brdima i osvajanje već osvojenih vrhova s kojih ćemo ionako ubrzo morati sići. Naprotiv, planinarenje je zapravo svojevrstan stil života, čitav niz aktivnosti koje suvremenom čovjeku život čine ugodnijim, ljepšim i nadasve zanimljivim. Planinarenje znači obilaziti divnu prirodu, upoznavati ljepote Zemlje te uživati u prekrasnim gorskim vidicima i stjecanju novih prijatelja. 

Naravno, važno je pritom biti siguran i pripremiti se prikladnom opremom i odjećom, ali kad se to sve uzme u obzir, planinarenje je sjajna aktivnost za sve ljubitelje prirode koji žele uživati na svježem zraku. Sve što treba za vrhunsku zabavu je želja za istraživanjem i malo avanturističkog duha.

Otkrij snagu prirode

Jedan od aktivnost koju rado predlažemo i za koju smatramo kako je savršena za sve avanturiste definitivno je rafting na divljim vodama! Svatko tko se odvažio na vrhunsku zabavu koju pruža veslanje kroz tok brze rijeke, gdje se veslač mora suočiti s vodenim preprekama i brzacima, zna kako ova aktivnost nije samo zabavna, već ima i nevjerojatno pozitivne prednosti za ljudsko zdravlje.

Tijekom raftinga odrađuju se sjajne vježbe za gornji dio tijela, posebno za mišiće ruku, ramena i leđa. Rafting također pomaže u poboljšanju ravnoteže i koordinacije, što može biti korisno za svakodnevne aktivnosti poput hodanja ili trčanja.

I najbolje od svega, izazov raftinga pogodan je za svakog jer postoje različite razine težine prilagođene za sve, od početnika do iskusnih veslača. Bitno je samo nositi zaštitnu opremu i slijediti upute vodiča kako bi uživanje u ovoj genijalnoj adrenalinskoj aktivnosti bilo potpuno bezbrižno.

Avantura na dva kotača

Postoji li nešto što nas može učiniti sretnijim i opuštenijima te istodobno pomoći u izgradnji izdržljivosti, smanjenju stresa i održavanju zdrave tjelesne težine? Naravno, riječ je o bicikliranju!

Bez obzira na iskustvo, vožnja biciklom izvrstan je način za poboljšanje kardiovaskularnog sustava i povećanje izdržljivosti. Ne samo da će ono pomoći sagorjeti kalorije, već će osloboditi i endorfine koji će podići raspoloženje. Jedna od najboljih stvari kod bicikliranja je mogućnost prilagođavanja tempa i razine napora. Bilo da se radi o opuštajućoj vožnji kroz prirodu ili intenzivnom treningu koji izbacuje iz zone komfora, bicikliranje je aktivnost kojom se može baviti baš svatko.

Uz sve navedeno, ono je ekološki prihvatljivo i definitivno jeftinija varijanta od kupnje automobila i provođenja pustih sati u prometnim gužvama. Sve što treba učiniti za početak jedne fantastične pustolovine je provjeriti obje gume, pronaći destinaciju i krenuti u avanturu na dva kotača.

Uživanje u suncu i svježem zraku

Posljednja od četiri aktivnosti koja glavu čuva i koju predlažemo za održavanje forme i zdravlja je nordijsko hodanje! Što je to? E pa to je hodanje uz korištenje specijalnih štapova koji simuliraju hodanje skijaša. Iako na prvu može zvučati pomalo čudno, to je izvrsna vježba koja pokreće gotovo cijelo tijelo.

Nordijsko hodanje ojačati će mišiće u rukama i ramenima, pomoći u poboljšanju ravnoteže i koordinacije, a također će pomoći u sagorijevanju kalorija. I najbolje od svega, moguće je odraditi tu aktivnost bilo gdje  i bilo kada - u prirodi, parku, ili čak usred grada.

Uz sve navedeno, nordijsko hodanje idealno je za sve koji žele biti fit zajedno s obitelji ili prijateljima, stvarajući zabavnu i izazovnu vježbu koja glavu čuva i štiti zdravlje.

Nevjerojatno koliko je ponekad malo potrebno za vrhunsko zdravlje i super kondiciju, zar ne?

Vrhunsko rješenje za poklanjanje onog najboljeg- slobode izbora!

Kad se popnemo na planinu, vozimo bicikl ili bavimo bilo kakvom drugom aktivnošću, tijelo oslobađa endorfine, hormone koji smanjuju stres i poboljšavaju raspoloženje, a svjež zrak, tjelovježba i prirodna svjetlost, poboljšavaju san i jačaju imunitet.

Baš iz tog razloga, pokloniti nekome zabavnu aktivnost na otvorenom, jasan je znak da ti je stalo do te osobe. Stoga, za još više dobrih ideja koje ti pružaju pregršt zanimljivih aktivnosti, posjeti Selectbox i otkrij mnogobrojne Selectbox poklon pakete prepune fantastičnih aktivnosti i sadržaja kojima možeš iznenaditi najbitnije osobe u svom životu.

Bilo da se radi o planinarskoj turi, vodenom rafting izazovu, pitoresknom bicikliranju prirodom ili opuštajućem nordijskom hodanju u dobrom društvu, izbor vrhunskih aktivnosti, doista je širok.

Zato, odvoji nekoliko trenutaka, odaberi aktivnost koju želiš pokloniti nekom od obitelji ili prijatelja i odaberi neki od genijalnih Selectbox poklon paketa uz koje poklanjaš ono najbitnije – slobodu izbora.