Budi fit, živi aktivno - obilježi s nama Dan sporta

Budi fit, živi aktivno - obilježi s nama Dan sporta

Dok neumoljivo hitamo prema ljetu i ljetnim radostima, ususret nam dolazi jedan od najzdravijih dana u godini. Naime, svake zadnje srijede u mjesecu svibnju obilježava se Svjetski dan sporta kada možemo na najbolji mogući način slaviti zdravlje, kretanje i tjelesnu aktivnost.

A najbolji način definitivno je vježbanje i fizička aktivnost u društvu! Dakle, zaboravi na solo vježbanje i pridruži nam se u nevjerojatnom svijetu grupnih fizičkih aktivnosti koje su zabavne, korisne za tvoje zdravlje i održavanje kondicije. Zamisli samo kako bi bilo super provesti dan ispunjen mnoštvom zabave dok te okružuju energični ljudi s kojima zajedno uživaš u raznim aktivnostima koje te ispunjavaju.

Učini svoje tijelo sretnim

Na popis naših najdražih aktivnosti koje možeš raditi na otvorenom i biti fit, bez sumnje je kajaking! Ima li boljeg načina da se spojiš s prirodom i istovremeno održavaš svoju kondiciju? Najbolje od svega, ne samo što ćeš pritom ojačati svoje mišiće, već ćeš iskusiti i oslobađanje od svakodnevnog stresa te nakupljenih briga i problema. Osjećaj postignuća i samopouzdanje koji dobivaš kada ovladaš kajakom pomaže ti da se osjećaš snažno i samouvjereno u svakodnevnim situacijama.

Zabava na dva kotača

Druga aktivnost koju uvijek rado preporučujemo je vožnja biciklom. Naime, nema ništa bolje od osjećaja svježeg zraka u kosi dok uživaš u prirodi i istražuješ svijet oko sebe. Biciklizam je fantastičan način da održiš kondiciju (bicikliranje tempom od oko 20 km/h sagorijeva 563 kalorije u sat vremena) dok istovremeno uživaš u prekrasnim pejzažima. Ako ti se u svemu ovome još pridruže i prijatelji, koji dodatni poticaj da ostanemo dosljedni u svojim ciljevima, onda je zabava zajamčena, a rezultati neupitni. Utrkujte se, uživajte svi zajedno na svježem zraku i doznajte tko je najbolji biciklist u grupi već danas.

Reci „stop“ dosadi

Zaboravi na dosadne vježbe u teretani i umjesto toga, zaputi se u netaknutu prirodu i doživi nevjerojatno iskustvo kanjoninga. Kanjoning (canyoning) podrazumijeva uzbudljivu avanturu kroz kanjone uz korištenje različitih tehnika, uključujući hodanje, penjanje (sa ili bez užeta), skakanje i sve ostalo zbog čega će ti srce brže zakucati. Zamisli kako se u dobrom društvu spuštaš niz vodopade, skačeš u bistru vodu ili prolaziš kroz prekrasnu divlju prirodu. Ovo je ne samo aktivnost koja će te fizički izazvati, već i sjajan način da se oslobodiš stresa i osjećaš se poput djeteta koje istražuje divljinu.

Otkrij skriveni talent…za penjanje

Svi znamo koliko je važno održavati tijelo u formi i brinuti se o svom zdravlju, no ponekad nam nedostaje motivacije kako bismo krenuli. Upravo zato, preporučujemo ti da isprobaš penjanje i možda otkriješ skriveni talent! Usput osjeti osjećaj elana i podrške koju dobivaš od drugih sudionika koji zajedno s tobom odašilju nevjerojatnu energiju i pružaju ti vrhunsku motivaciju. Jer penjanje po umjetnoj stijeni nevjerojatan je izazov koji će testirati tvoju snagu, ravnotežu i fleksibilnost dok istovremeno aktiviraš gotovo svaki mišić u svom tijelu i razvijaš izdržljivost.

 

Trenutak za promjenu je sada!

Kada smo s društvom, motivacija je veća, smijeh je glasniji, a tijelo se jednostavno opušta. Zajedno možemo podići razinu adrenalina na nevjerojatne visine i stvoriti uspomene koje ćemo dijeliti zauvijek pa zato već danas ugrabi ovu izvrsnu priliku i dočekaj ljeto u vrhunskoj formi. Pokaži svijetu koliko ti je stalo održati svoje tijelo i duh u formi, uz idealan izbor zanimljivih SXP1 iskustva i sadržaja uz koje ćeš se osjećati odlično. Pritom je nebitno poklanjaš li drugoj osobi ovo predivno iznenađenje ili je napokon došao red da počastiš sebe i staviš se na prvo mjesto, za baš svakog će se ponešto lijepog pronaći.

Zato, odvoji nekoliko trenutaka da se pripremiš za ljeto, budi fit, živi aktivno i obilježi s nama svjetski dan sporta!