Najbolji adrenalinski doživljaji iz zraka

Najbolji adrenalinski doživljaji iz zraka

Jeste li ikada sanjali da dodirnete plavetnilo neba, osjetite ugodan vjetar u kosi, pogledate krajolik iz ptičje perspektive? Ono što zvuči kao prekrasan san, možete stvarno doživjeti. Skakanje s padobranom, letenje sportskim avionom ili možda čak i pilotiranje u zraku, iskustvo je koje je teško usporediti s bilo kojim drugim iskustvom. Možda ste htjeli osjetiti pravi slobodni pad, biti slobodni poput ptica i zajahati valove vjetra? Što je sa skokom s mosta u dubinu i prazninu koja zahtijeva da joj se potpuno prepustite i jednostavno vjerujete da će vas konopac zadržati? Za vas smo pripremili izbor najboljih adrenalinskih doživljaja iz zraka!

Skok padobranom u plavetnilo neba

Jeste li se ikada zapitali u čemu je čar paraglajdinga? Jeste li kao djeca promatrali padobrane kako slobodno plove u zraku, brojali ste ih i promatrali njihove boje i kretanje sa zemlje? Paragliding je iznimno iskustvo koje u čovjeku budi vrlo posebne osjećaje. Vjerujte mi, nikada prije niste vidjeli prirodu ispod sebe na takav način. Također još niste baš upoznali vjetar ako još niste skočili s padobranom. On i instruktor trče i jure jedan drugoga u stopu, a onda uhvate nalet vjetra i već su u zraku. Slobodan kao ptica! Srećom, sav posao obavlja instruktor, jer ćete biti prezauzeti upijanjem svega novog, svega viđenog i doživljenog. Livade i polja pretvaraju se u male kocke pravilnih oblika, vjetar te štipa u lice i sjedaš u malo sjedalo koje nudi svu potrebnu sigurnost.

Za nezaboravno iskustvo jedrenja možete birati između tri odabrana paraglajding kluba:

Akrobatsko letenje za hrabre sanjare

Gledate u nebo, uočavate avion i razmišljate o tome kamo je krenuo. Svako malo, uz oštre zavoje, nebom preleti neki sportski avion. Pitate se kako bi bilo letjeti naopačke, okrenuti u petlju, ili čak kako je to letjeti sportskim zrakoplovom. Nasmiješeni piloti jako dobro znaju kako vam pripremiti iznenađenje i kako vam protjerati adrenalin kroz vene. Dok upravljaju avionom, odaju dojam da to rade s beskrajnom lakoćom i bez ikakvog napora, a onda odjednom naglo okrenu avion i već ste na glavi! Preporučamo da nakon obilnog ručka ne idete na let jer će se uskoro ručak okrenuti naopačke! Za sve hrabre sanjare pripremili smo dva izvrsna, vrhunska sportska letačka iskustva, a jedno od njih nudi i mogućnost preuzimanja pozicije pomoćnika pilota!

Let sa čeličnim pticama možete pronaći kod dva vrhunska provajdera:

Slobodan pad u aerotunelu

Aerodium Logatec postaje sve poznatije ime jer jedini u Sloveniji nude pravo zrakoplovno iskustvo u aerotunelu. Jeste li ikada pomislili da vas dovoljno jak nalet zraka može podići u visine gdje lebdite, vozite se na vjetru i prvi put u životu se osjećate poput ptice? Ne, ne govorimo o slobodnom padu kao iz zabavnih parkova. To nisu pravi slobodni padovi i iskustvo u Aerodiumu ne seže ni do gležnjeva! Ovdje niste nigdje zapeli, dok stvarno letite, ništa vas ne ograničava. Ovo je sloboda koja je toliko slatka da ćete je poželjeti ponavljati uvijek iznova! Provjerite jednog od naših najboljih partnera, ponudu možete pronaći u Aerodium Logatec.

Bungee jumping nije za one slabog srca!

Naravno, ako čitate ove retke, već niste kukavica! Stoga samo čitajte, jer bungee jumping je iskustvo koje se samo najhrabriji usude doživjeti! Instruktori će vam dati sve upute i primjereno vas opremiti. Kada stanete na most, privezani užetom, osjetit ćete navalu adrenalina koji će vam tjerati krv kroz vene. Gledaš u dubinu, ispod sjajna rijeka Soča. Usuđuješ li se skočiti? Tresu li vam se koljena? Bi li se radije predomislio i popeo se na drugu, sigurnu stranu ograde? Ne, nisi stigao tako daleko da se okreneš! I znaš, ti nisi kukavica! Zatvorite oči, stisnite zube i skočite! Past ćete brže nego ikad u životu, a kada ste gotovo poljubili površinu rijeke, uže će vas trgnuti i povući natrag. I opet dolje i gore dok se ne prestanete ljuljati. Ovo je pravo adrenalinsko iskustvo o kojem mnogi samo sanjaju! Sportska udruga Top Extreme jedini je pružatelj bungee jumpinga u Sloveniji. Skokovi se izvode na Solkanskom mostu visokom 55 m, odakle ćete skakati!