Luksuzna svjetska kupovina

Luksuzna svjetska kupovina

Hedonizam je stanje potpunog užitka, koje je usko povezano s luksuznim materijalnim dobrima i višim životnim standardom. Luksuz i hedonistički način života u ljudima izaziva divljenje i želju da i sami iskuse takve delicije, ali neka vas od daljnjeg čitanja ne odvrati misao da je ulazak na ovaj svijet dostupan samo nekolicini najbogatijih. Vjerujemo da se u svakome od nas krije djelić hedonizma, a istina je i da svi zaslužujemo maženje i osjećaj ugode. Uđite s nama u svijet hedonizma!

Luksuzna kupovina Kvaliteta i cijena nisu uvijek u proporciji, ali činjenica je da ako za proizvod ili uslugu postavimo višu cijenu, stvaramo osjećaj prestiža i izazivamo divljenje kod rijetkih pojedinaca koji si mogu priuštiti toliko duboko kopanje u džep. Ono što ne možemo imati obično je najslađe, tako funkcionira ljudska psihologija. Čak i za dobro ime koje brend predstavlja, često smo spremni platiti više. U poplavi proizvoda na tržištu, teško je sa sigurnošću reći da nigdje u svijetu nećete pronaći artikal s višom cijenom, ipak vam predstavljamo neke od onih koji su nam izazvali pažnju i divljenje.

Diamantna poročna obleka, 12 milijonov ameriških dolarjev

Suradnja dizajnerice luksuznih vjenčanica Renee Strauss i draguljara Martina Katza dovela je do najskuplje vjenčanice svih vremena. Dijamantna haljina izrađena je 2006. godine od najfinije i najsofisticiranije tkanine te je prošarana dijamantima. Haljina je bila skuplja od one koju je Kate Middleton nosila na svom kraljevskom vjenčanju, a procijenjena je na (još uvijek vrtoglavih) 434.000 dolara.

Šah s dijamantnim figuricama, 500.000 dolara

Igra šaha nikada prije nije bila tako elegantna i blistava. Poznati francuski umjetnik, dizajner i zlatar Bernard Menquin u suradnji sa šahovskim sucem Charelsom Hollanderom izradio je zapanjujuće lijepe šahovske figurice. Set se sastoji od više od 9900 crnih i bijelih dijamanata, srebra i bijelog zlata. Da bi napravili jedan set, 30 umjetnika je trebalo 4500 sati rada, čime je grešno skupa igra barem donekle opravdala svoju cijenu.

Zlatne slušalice, 14.500 dolara

Slušalice izrađene od 18-karatnog zlata, najluksuznije su i najotmjenije slušalice koje ste ikada vidjeli. Napravio ih je švedski zlatar i za njih je bilo potrebno 25 grama ovog plemenitog metala i pet tjedana vlastitog vremena. Dostupni su u zlatnoj i rose gold varijanti, a s obzirom na njihov estetski dizajn mogli bismo reći da su sami po sebi svojevrsni ekskluzivni nakit.

Sky penthouse u Monaku, 400 milijuna dolara

Arhitekt Alexander Girald prilično je ozbiljno shvatio zadatak podizanja prvog nebodera u Monaku u 30 godina i sa sigurnošću možemo reći da je stvorio jednu od najprestižnijih građevina na svijetu. Za stan koji se nalazi na vrhu luksuznog nebodera visokog 170 metara, vlasnik je morao prilično duboko zavući u džep. Prestižna kuća s prekrasnim pogledom na grad, koja se sastoji od čak 5 glavnih spavaćih soba i 3 dodatne sobe za osoblje, a dnevni boravak je podijeljen na 5 etaža. Osim elitne lokacije, visokoj vrijednosti svakako pridonosi i zadivljujući pogled na veličanstveno Sredozemno more, a vlasnici i njihovi gosti mogu se zabaviti između ostalog i na vlastitom bazenu na krovu zgrade.