Zdravo i fino - 5 alternativa brzoj hrani

Zdravo i fino - 5 alternativa brzoj hrani

Kako bi se olakšao radni dan, mnoge zaposlene osobe se odlučuju za brzu hranu koja se može brzo kupiti i pojesti. Međutim, takva hrana često nije najbolja opcija za njihovo zdravlje.

Osim što može uzrokovati niz zdravstvenih problema, poput gojaznosti, nadutosti i kardiovaskularnih bolesti, brza hrana može biti i skuplja opcija na duže staze. Naime, dokazano je kako su kalorije u brzoj hrani popraćene niskim hranjivim sadržajem. Tako da iako smo unijeli puno kalorija, nećemo se dugo osjećati sitost i tijelo će nas tražiti još i još. Uz navedeno, još jedan od negativnih učinaka brze hrane su umor i niska razina energije.

Upravo iz tog razloga, važno je imati alternative koje će pružiti zaposlenim osobama zdravije opcije za vrijeme radnog dana.

Lagano, fino i ukusno

Sushi je izvrstan izbor kada je u pitanju zdrava hrana za zaposlene osobe koje se bore s vremenom i stresom. Ovaj ukusni obrok je ne samo lagan za probavu, već je i prepun zdravih sastojaka koji pomažu održati tijelo i um zdravim. Naime, sushi je izvrstan izvor proteina koji pruža riba, koja je poznata po svojim protuupalnim svojstvima i blagotvornom učinku na srce.

Uz to, sushi se često kombinira sa zdravim namirnicima poput avokada, krastavaca, špinata i mrkve. Ova biljna vlakna ne samo što pomažu u održavanju normalne probave, već također održavaju sitost i spriječavaju kasnije prejedanje. Komadići sushia obično su maleni, što znači da se može jesti veću količinu hrane bez povećanja unosa kalorija.

Teleća rapsodija

Sporo pečena teletina je odličan izbor za zaposlene osobe koje žele zdraviju alternativu brzoj hrani. Ona je ne samo izvrsnog okusa, već i prepuna korisnih hranjivih tvari koje su neophodne za održavanje zdravog života. Ova vrsta hrane je odličan izvor proteina, željeza, cinka i drugih minerala koji su neophodni za pravilno funkcioniranje organizma. Jedna od najboljih stvari kod sporo pečene teletine je ta što se peče na nižoj temperaturi što znači da zadržava više hranjivih tvari nego kada se peče na visokim temperaturama.

Ova vrsta hrane također ima nizak udio masti što ju čini odličnim izborom za one koji paze na svoju prehranu.

Možda nešto „na žlicu“?

Grah gulaš, jedan je od najukusnijih i najzdravijih obroka, nudi opciju kombiniranja raznovrsnih namirnica čime se postiže raznolikost u svakodnevnoj prehrani. Osim što je bogat proteinima, grah sadrži vlakna koja mogu pomoći u regulaciji probave i smanjenju rizika od bolesti srca i dijabetesa.

Ako tome dodamo kako se grah gulaš može pripremiti na razne načine, od klasičnog recepta do vegetarijanskog ili veganskog, sasvim je jasno što ga čini prilagodljivim različitim prehrambenim potrebama. Konačno, grah gulaš uz sve zdravstvene prednosti koje pruža, nesumnjivo je idealan izbor za zaposlene osobe koje traže zdravu i jednostavnu alternativu brzoj hrani.

Riba glavu čuva

Tuna steak na žaru s blitvom trebao bi biti među prvim izborima na tvojoj listi. Za sve zaposlene osobe koje žele brz, ali i zdrav obrok, ovo jelo predstavlja idealnu alternativu brzoj hrani.

Tuna steak na žaru je ne samo ukusno, već i izuzetno zdravo jelo koje je bogato proteinima i omega-3 masnim kiselinama. Ovo jelo pomoći će ti da održiš dobru formu i izbjegneš nezdrave opcije brze hrane. Ako ovom izvrsnom obroku dodamo maslinovo ulje koje predstavlja izvrstan izvor zdravih masti i antioksidansa, jasno je zašto je tuna steak na žaru s blitvom idealni izbor za fin obrok.

Tradicionalna receptura

Juha od buče je idealna hrana za zaposlene osobe koje žele brzo, ukusno i zdravo jelo. Naime, ova juha bogata je vlaknima koja pomažu u održavanju zdravog probavnog sustava. Također je izvor vitamina A, koji je važan za očuvanje vida i imunološkog sustava.

Ako tome dodamo kako je juha od buče odličan izvor energije, jasno je zašto je idealan obrok za zaposlene osobe koje trebaju energiju za svoj radni dan. Ujedno sadrži ugljikohidrate koji smanjuju osjećaj gladi i predstavlja izvrsnu alternativa brzoj hrani prepunoj nezdravih sastojaka. Ova juha je veganska, što je idealno za ljude koji imaju posebne prehrambene potrebe.

Gastro iskustvo za svakoga

Danas smo ti predstavili pet izvrsnih, zdravih alternativa brzoj hrani koje će zaposlenim osobama olakšati život. Pa stoga, ako imaš nekog od obitelji ili prijatelja koji se nezdravo hrane, ne stignu kvalitetno pojesti i želiš ih iznenaditi vrhunskim poklonom, imamo odličan prijedlog za tebe – izbor najboljih SelectBox poklon paketa koji ti donose odličnu lepezu vrhunskih gurmanskih recepata u najboljim restoranima!

Bez obzira želiš li ih iznenaditi vrhunskim sushi iskustvom, pečenom teletinom koja se topi u ustima, ukusnim grah gulašem, ekstravagantnim tuna steak doživljajem ili tradicionalnom juhom od buče, bez brige, imamo ponešto za svakog.

Jer ovi poklon paketi idealna su prilika da iznenadiš drage osobe u svom životu, pokloniš fantastično gastro iskustvo i najvažnije od svega, obraduješ poklonom od srca.

Sve ovo, i više, možeš pronaći u prvoklasnoj ponudi SelectBox poklon paketa koji jamče ponešto za svakog.